210 68 10 300 24ώρες/7ημέρες Πληρωμη Online

Οικογενειακή Φύλαξη Βλαστοκυττάρων

βλαστοκύτταρα, τράπεζα βλαστοκυττάρωνΜετά από πολυετείς ιατρικές έρευνες πάνω στα βλαστοκύτταρα έχουν δημιουργηθεί θεραπείες για πάρα πολλές παθήσεις. Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά πριν τον τοκετό την επιλογή φύλαξης των βλαστοκυττάρων του παιδιού τους. Οι επιλογές που προσφέρονται σήμερα στην Ελλάδα είναι η φύλαξη των βλαστοκυττάρων σε μια οικογενειακή τράπεζα βλαστοκυττάρων  (Οικογενειακή Φύλαξη Βλαστοκυττάρων) ή η δωρεά βλαστοκυττάρων. Αυτές οι δύο επιλογές είναι ουσιαστικά δύο διαφορετικές υπηρεσίες.

Η οικογενειακή τράπεζα βλαστοκυττάρων, όπως η Omnigen, προσφέρει τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων για τον ίδιο τον δότη (99% συμβατότητα) και ενδεχομένως για το οικογενειακό του περιβάλλον. Το δικαίωμα χρήσης των βλαστοκυττάρων έχουν μόνο οι παραπάνω.

Η δωρεά βλαστοκυττάρων προσφέρει τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων του δότη ώστε να χρησιμοποιηθούν για θεραπεία από οποιονδήποτε συμβατό δέκτη που θα νοσήσει στο μέλλον. Οι περισσότερες τράπεζες δωρεάς ανήκουν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εύρεσης μοσχευμάτων ομφαλοπλακουντιακού αίματος και μπορούν να επιλεγούν μοσχεύματα με συγκεκριμένες παραμέτρους, σύμφωνα με την διαχείριση από τον αντίστοιχο οργανισμό μεταμοσχεύσεων κάθε χώρας . Οι υποψήφιοι γονείς δωρίζουν το δείγμα σε αυτά τα ιδρύματα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτό.

Διαδικασία οικογενειακής φύλαξης βλαστοκυττάρων

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να φυλάξετε τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σας;

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να φυλάξετε τα βλαστοκύτταρα του μωρού σας είναι απλή. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα βήματα.

AΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Eπικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού στα γραφεία μας ή στο χώρο σας. Φόρμα επικοινωνίας

AΗ OMNIGEN
Κατά τη συνάντηση μας, θα σας απαντήσουμε κάθε ερώτηση που πιθανώς έχετε, θα σας δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και θα παραλάβετε τη συσκευασία συλλογής καθώς και τα απαραίτητα συμβόλαια, τα οποία πρέπει να υπογραφούν για δική σας διασφάλιση.

ΒΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Ενημερώστε έγκαιρα το γιατρό σας ότι έχετε επιλέξει την Omnigen για τη συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος του μωρού σας.

ΒΗ OMNIGEN
Τα προσωπικό της Omnigen βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το γυναικολόγο σας για να του παρέχει οδηγίες και υποστήριξη σχετικά με τη διαδικασία συλλογής του ομφαλοπλακουντιακού αίματος.

ΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Την ημέρα εισαγωγής στο μαιευτήριο, παίρνετε μαζί σας τη συσκευασία συλλογής. Την παραδίδετε στον γιατρό ή τη μαία κατά την εισαγωγή σας στην αίθουσα τοκετού. Αμέσως μετα την ολοκλήρωση του τοκετού και τη συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, επικοινωνείτε μαζί μας για την παραλαβή της συσκευασίας συλλογής από το νοσοκομείο, καθημερινά από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

ΓΗ OMNIGEN
Ο απεσταλμένος της Omnigen παραλαμβάνει το δείγμα, το οποίο μεταφέρεται άμεσα στα εργαστήρια μας στο Μαρούσι για επεξεργασία, έλεγχο βακτηριακών και μυκητιακών μολύνσεων και φύλαξη. Σας ενημερώνουμε εντός 48 ωρών για την επιτυχή απομόνωση των βλαστικών κυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα του μωρού σας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες σας αποστέλλουμε το πιστοποιητικό φύλαξης.

 

Τι συμβαίνει με τα κύτταρα αυτά μετά το πέρας των 20 χρόνων;
Share This